Er zijn best wat boeken over en voor brussen geschreven maar je loopt er niet makkelijk tegenaan. Daarom deel ik er graag een aantal. Allereerst prentenboeken voor je jongsten.

Mijn zusje is gehendiekept

Dit boek is geschreven door Marie-José, moeder van een tweeling. Ze schreef het voor Bente om haar uit te leggen wat gehandicapt zijn is, zoals haar zusje Elin. En ook met de bedoeling om aan iedereen uit te leggen dat kinderen die er anders uitzien niet raar of eng zijn. Ze zijn gewoon kinderen, met iets bijzonder

Brus en zus, samen bijzonder. Zus en brus gewoon samen

Dit boek heeft letterlijk en figuurlijk 2 kanten. Een broer die heel gewoon en ook bijzonder is door zijn zus die in een rolstoel zit. En deze zus die heel bijzonder lijkt voor de buitenwereld maar eigenlijk heel gewoon is. Hoe voelt het voor deze kinderen en hoe ziet de buitenwereld hen?  Stephanie beschrijft het heel treffend.

Kikker is kikker

Kikker is kikker; de titel zegt het al een beetje. Want kikker is goed zoals hij is. Hij hoeft niet te kunnen vliegen, boeken te kunnen lezen of taarten te kunnen bakken. Zijn vrienden houden van hem omdat hij kikker is, om wat hij kan en dat is goed genoeg.

Mijn broertje is bijzonder

Een boekje over een broer met autisme maar vooral over de liefdevolle band tussen broer en zus. Soms is het lastig voor Lize om te begrijpen waarom hij zo boos doet, niet kan wachten of niet luistert. Bij Thijs werkt alles net een beetje anders.

 

Ik ben een Brus, ik heb een bijzondere zus

Over een tijdje verschijnt er een prentenboek geschreven door moeder Sabine en haar oudste zoon. Het zijn korte verhaaltjes met vragen die je kunt stellen om met elkaar in gesprek te komen. Een mooie manier van verbinden tussen ouders en kind(eren). Houd haar stichting in de gaten:

www.ikbeneenbrus.nl